Bernafon logo

Yeni işitme cihazlarıyla ilk günleriniz

Uzman ipuçlarımız ve püf noktalarımızla yeni işitme cihazlarınızla nasıl iyi bir başlangıç yapacağınızı öğrenin.

Yeni işitme cihazlarınızla geçireceğiniz ilk birkaç hafta çok önemlidir.

Yeni işitme cihazlarına alışmak zor olabilir. Eğer bu sizin ilk deneyiminizse, endişelenmeyin - uzun sürmez. İşitme cihazlarınıza alışmanıza yardımcı olmak için uzman tavsiyelerimizi izleyin.

yeni işitme cihazlarınızla iyi bir başlangıç için 9 ipucu

1

Sessiz bir yerden başlayın.

İlk birkaç gün, işitme cihazlarınızı evde veya diğer sessiz ortamlarda takarak onlara ve çevrenizdeki yeni seslere alışmaya çalışın.

Eskiden duyduğunuzdan çok daha fazla ses duyacaksınız - akan musluklar, gıcırdayan merdivenler, çatal bıçak şıngırtıları. Dünyanın gerçekten şu anda duyduğunuz gibi ses çıkarıp çıkarmadığını merak edebilirsiniz.

2

Cihazı kullanma sürenizi kademeli olarak artırın.

Çok daha fazla ses duymak şaşırtıcıdır, ancak aynı zamanda yorucu da olabilir.

İşitme cihazlarınızı ilk gün birkaç saat takın ve daha sonra her gün taktığınız süreyi kademeli olarak artırın.

3

Sesinize ve ayak seslerinize alışın.

İlk başta, kendi sesinizin veya ayak seslerinizin daha fazla dikkatinizi çektiğini fark edebilirsiniz, çünkü bunlar işitme cihazlarınız tarafından yükseltilir. Bu da onları başlangıçta daha belirgin hale getirir. Ancak, beyninizin alışması biraz zaman alır ve sonra bu sesleri fark etmeyi bırakırsınız.

Yüksek sesle okumak kendi sesinize alışmanıza yardımcı olabilir.

4

İşitme cihazlarınızı düzenli bir şekilde kullanın.

İşitme cihazlarınızı mümkün olduğunca çok takmanız önemlidir. İşitme cihazlarının tüm faydaları, ilk başta biraz garip hissettirse bile, yalnızca sık kullanımla elde edilir.

Cihazlarınızı evinizde ve günlük yaşamınızda kullanın. Yeni sesler ilk başta sizi şaşırtabilir, ancak kısa sürede hayatınızın doğal bir parçası haline gelecektir.

Ayrıca televizyonu açıp en sevdiğiniz programı izleyebilir, alışverişe çıkabilir, yürüyüşe çıkabilirsiniz - genel olarak, işitme cihazlarınız takılıyken hayatınızı normalde yaşadığınız gibi yaşayabilirsiniz.

5

İhtiyacınız varsa mola verin.

İşitme cihazlarınızı takmak biraz fazla yoğun gelirse veya bunaldığınızı hissederseniz, kısa bir ara vermek istediğinizde cihazlarınızı çıkarmanızda bir sakınca yoktur.

Bu arada, ilk başta belirli durumlarda biraz rahatsız olursanız herhangi bir baskı hissetmeyin - sadece kısa bir süreliğine cihazlarınızı çıkarın, daha sonra hazır olduğunuzda tekrar takın.

6

Bir rutin oluşturun.

İşitme cihazlarına alışmak, onlarla bir rutine girdiğinizde hızlı bir şekilde gerçekleşir - o zaman günlük yaşamınızın bir parçası haline gelirler.

Cihazlarınızı takmayı unutabilirsiniz. Böyle bir durumda, başucunuza bir not bırakabilir veya telefonunuza bir hatırlatıcı koyabilirsiniz.

Genellikle kullanıcılar gece yatmaya hazırlanırken işitme cihazlarını çıkarırlar. Her gece aynı yere koyarsanız, çıkarıp takmak günlük alışkanlığınız haline gelir. Yatağınızın başucundaki masa onları gece boyunca saklamak için iyi bir yerdir.

İşitme cihazlarınızı düzenli olarak temizlemelisiniz. Cihazlarınızın temizliğini sabahları veya günlük rutininizde unutmayacağınız başka bir zamanda yapmak iyi bir fikirdir, böylece kolayca hatırlayabilirsiniz.

İşitme cihazlarının temizlenmesi ve bakımı

7

İnsanlarla yüz yüze ve telefonda konuşun.

Yeni işitme cihazlarınızla konuşmalarınız daha net olacak ve sohbetlere daha kolay dahil olabileceksiniz. Ancak cihazınızı düzenli olarak kullanmanız ve pratik yapmanız gerekr.

Hem yüz yüze hem de telefonda diğer insanlarla konuşmak, çoğu yeni işitme cihazı kullanıcısı için iyi hissettiren bir deneyimdir. Birdenbire konuşmalar daha netleşir ve sohbetleri takip etmek daha kolay hale gelir.

İşitme kaybınız ileri düzeydeyse, bir süre telefonla konuşmaktan kaçınmış olabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin jestlerini ve beden dilini okuyabileceğiniz için yüz yüze konuşmalar daha rahat olabilir. Telefonda konuşmak biraz farklıdır, ancak bir kez daha, hem iyi hissettirici hem de sosyal bağlantılar kurmak ve geliştirmek için önemli olan bir çabadır - ve işitme cihazlarıyla sizin için çok daha kolay olabilir.

Bu yüzden arkadaşlarınızı arayın, onları davet edin veya en sevdiğiniz restoranda bir masa ayırtın.

8

Dışarı çıkmanın tadını çıkar.

İşitme cihazlarınıza alışmaya çalışırken, dünyaya açılmanız önemlidir.

İşitme cihazlarınıza alışmaya çalışırken bazı gürültülü durumlar hala zorlayıcı olabilir. Dışarıda yemek yerken, arka plan gürültüsünü azaltmak için mutfaktan uzakta sessiz bir alanda bir masa talep edebilirsiniz. Duymakta zorlanıyorsanız, konuşmalar sırasında göz temasını koruyun ve size en yakın kişiyle iletişim kurmaya odaklanmaya çalışın.

Tiyatroya, konferanslara, konserlere veya filmlere katılırken, işitme döngüsü, kızılötesi veya FM sisteminin mevcut olup olmadığını öğrenin. Daha sonra, sesi doğrudan işitme cihazlarınızda duymak için işitme cihazlarınızı bu sistemlere bağlayabilirsiniz.

9

Takip randevusuna gidin.

Yeni işitme cihazlarınızın özellikle başlangıçta ince ayara ihtiyacı olabilir.

İşitme uzmanınız muhtemelen bir takip randevusu için tekrar gelmenizi isteyecektir. Bu, şimdiye kadarki deneyimlerinize dayanarak işitme cihazlarınıza ince ayar yaptıracağınız yerdir.

İşitme uzmanınızla sizin için en zorlayıcı olan durumlar hakkında konuşun.

Bu fırsatı sorularınızı sormak ve karşılaşmış olabileceğiniz sorunları paylaşmak için kullanın. Randevularınıza günlüğünüzü - ve ayrıca yakın bir akrabanızı veya arkadaşınızı - getirmeniz yararlı olabilir; onlar da işitmenizle ilgili önemli bir şey fark etmiş olabilirler.

İşitme cihazlarınızı en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı anladığınızdan emin olmak için sorular sorun.